Woolpower

Voor het verhaal van Woolpower reizen we naar Östersund, een stad in midden-Zweden, meer bepaald in het uitgestrekte Jämtland. Hier vind je tussen prachtige bergen, bossen, meren en rivieren de weverij en de naaiateliers van Woolpower. Al sinds 1972 maken eerst Gabriel Brånby en vervolgens zijn twee zonen -Daniel en Adam- er thermische onderkleding en sokken volgens de strengste kwaliteitseisen. Je vindt bij Woolpower wellicht de warmste merino-onderkleding (baselayers), midlayers, sokken en accessoires van de hele outdoormarkt.

Aan de basis ligt Woolpowers ‘Ullfrotté Original’. De breitechniek voor dit materiaal werd oorspronkelijk speciaal ontwikkeld op vraag van het Zweedse leger. De onderkleding moest bijzonder isolerend, duurzaam en makkelijk te onderhouden zijn. Ook vandaag is dit unieke, met extra lussen gebreide materiaal nog steeds de basis voor de meeste Woolpower producten. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen draagt Woolpower vanaf haar ontstaan hoog in het vaandel. De gehele productie, van garen tot afgewerkt kledingstuk, bevindt zich onder één dak en draait 100% op hernieuwbare energie. Bovendien wordt restmateriaal op het einde van de productieketen gezien als een nieuwe grondstof en verwerkt tot o.a. vilten inlegzolen.

Show Filters
Beste klant, Den Avonturier gaat er voor een tijdje tussenuit. Een hele dikke merci aan iedereen met wie we tot heden hebben kunnen samenwerken 🙏 Hopelijk zien we elkaar hier binnenkort weer! 👋